Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Virtualna stvarnost u obrazovanju

2. verzija
View File
pdf
633KB
Prezentacija
View File
pptx
17.8MB

Virtualna stvarnost je tehnologija budućnosti koja omogućuje da se svijet gleda na jedan potpuno drugačiji način. Razvoj sklopovske i programske podrške je cijelu ideju virtualne stvarnosti odveo na jednu višu razinu. No je li primjena virtualne stvarnosti samo u igrama i zabavi kako se često predstavlja? U ovom radu objašnjena je primjena virtualne stvarnosti u edukaciji, obrađen je pregled dostupnih uređaja koji omogućuju ulazak u svijet virtualne stvarnosti, što učenici i profesori dobijaju od primjene ove tehnologije te koliko je ova tehnologija primjenjiva u radu s osobama sa invaliditetom.

Autor(i):

Dino Ilić    
Up2Date - Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja
Hrvatska

Student sam druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija računarstva na tehničkom fakultetu Rijeka. Bavim se volontiranjem u udrugama, a najviše slobodnog vremena provodim vodeći radionice programiranja i robotike za djecu i mlade u Rijeci. Programiranjem se bavim od osnovne škole, a kroz razne aktivnosti sudjelovao sam na kampovima informatičara kao polaznik i predavač, ali i na ICC 2015 kampu za slijepe i slabovidne kao predavač.

Marijan Jurešić    
Up2Date - Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja
Hrvatska

Freelance Android razvojni inženjer koji podučava Uvod u Android pri Otvorenom učilištu Algebra. Unutar organizacije HUPRT (po novom se organizacija zove Centar Up2Date), vodim istraživanja i projekte vezane uz pristupačnost web i mobilnih aplikacija. Ostatak vremena sam razvojni inženjer te radim sa jezicima C# i Java, a posebno sam orijentiran na podučavanje ljudi s poteškoćama.

Kristijan Vulinović    
Up2Date - Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja
Hrvatska

Student sam druge godine preddiplomskog studija na fakultetu Elektrotehnike i računarstva sveučilišta u Zagrebu. Programiranjem se bavim od osnovne škole, od kada sam sudjelovao na brojnim natjecanjima. Još u srednjoj školi sam počeo volontirati u Centru tehničke kulture Rijeka, gdje mlađe generacije učim programirati i pripremam za natjecanja. Pretežno koristim jezike C# i Java, a za natjecanja C++. Posebno me zanimaju računalni algoritmi, umjetna inteligencija te virtualna i proširena stvarnost.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC