Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Arduino u nastavi informatike

2. verzija
View File
pdf
743KB
Prezentacija
View File
pptx
137KB

Radionica je namijenjena za učitelje informatike koji bi u sklopu cjeline programiranje sa učenicima radili programski jezik C, kroz praktične primjere na Arduino platformi.
Radionica je koncipirana tako da ju I potpuni početnici na Arduino platformi mogu savladati. Poželjno je da znaju nešto iz osnova elektronike (gradivo 8 razreda u predmetu tehnička kultura, no nije neophodno).

Na početku radionice upoznati će Arduino platformu i način programiranja mikrokontrolera pomoću Arduino programskog okruženja. Rješavati će jednostavne zadatke te spajati sklopove na eksperimentalnoj pločici. Zatim će se upoznati s postupkom prebacivanja napisanog programa u vanjski ATMEGA328 mikrokontroler pomoću Arduino UNO pločice. Nakon početnih vježbi, polaznici će raditi sa tipkalima, fotootpornicima i potenciometrima. Za kraj će na eksperimentalnoj pločici izraditi elektronički sklop za postizanje raznih svjetlosnih efekata upravljan mikrokontrolerom.

Autor(i):

Maja Mačinko Kovač    
Osnovna škola Eugena Kvaternika Velika Gorica i Školska knjiga d.d.
Hrvatska

Profesor fizike i politehnike u OŠ Eugena Kvaternika, u Velikoj Gorici. Voditelj izvannastavnih aktivnosti iz robotike, automatike i iinformatike. Član državnog povjerenstva iz automatike. Predavač na ljetnim i proljetnim školama tehničkih aktivnosti u Kraljevici. Urednik za tehničku kulturu u Školskoj knjizi.

Petar Dobrić    
Osnovna škola Julija Klovića, Zagreb
Hrvatska

Učitelj tehničke kulture i informatike u OŠ Julija kLovića u Zagrebu, mentor tehničke kulture. Voditelj izvannastavnih aktivnosti robotike i automatike. Redoviti predavač na proljetnim i ljetnim školama tehničkih aktivnosti u Kraljevici. Član državnog povjerenstva iz robotskog spašavanja žrtve na državnim natjecanjima. Učenici mu redovito osvajaju visoka mjesta na svim robotičkim natjecanjima. Član ocjenjivačkog povjerenstva na RokupCup Junior Open natjecanjima.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC