Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Multimedija i interakcija s podrškom za mobilne platforme – Articulate alati za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja

2. verzija
View File
pdf
396KB
Prezentacija
View File
zip
6.1MB

Tijekom prezentacije prikazano je nekoliko zgodnih kratkih primjera funkcionalnosti i praktične primjene Articulate alata u produkciji interaktivnih, multimedijalnih, digitalnih obrazovnih sadržaja. Primjeri uključuju sljedeće:
- umetanje video sadržaja - naracije predavača - u nelinearnu PPT prezentaciju s uvjetovanim grananjem na način da se video ne prikazuje na slajdu, nego unutar navigacijskog sučelja
- kombiniranje video sadržaja i jednostavnih interakcija
- istovremeno snimanje video sadržaja s ekrana i s web kamere te njihovo kombiniranje
- objava u mp4, html5 i u formatima za mobilne aplikacije.

Na adresi www.articulate.com mogu se isprobati prikazani alati.
Primjeri izrađeni na konferenciji dostupni su u ZIP folderu na mjestu "prezentacija".

Autor(i):

Zoran Jančić    
Visoko učilište Algebra
Hrvatska

Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Digitalnim učenjem se bavi od 2002. godine u učilištu Algebra, a od 2009. godine u Visokoj školi za primijenjeno računarstvo kao autor digitalnih sadržaja, administrator složenih sustava za digitalno obrazovanje, konzultant i voditelj na projektima vezanim uz digitalno obrazovanje. Od 2010. godine radi i na mjestu voditelja odjela za podršku projektima i međunarodnu suradnju Visokog učilišta Algebra, ali paralelno nastavlja svoj rad i kao voditelj odjela za digitalno obrazovanje. Kao doprinos kvaliteti njegova rada u području digitalnog obrazovanja ističu se višegodišnje iskustvo u organizaciji i izvođenju klasične edukacije u učionici, iskustvo na projektima web dizajna i razvoja Internet/intranet aplikacija, vođenje projekata razvoja digitalnih sadržaja i implementacije digitalnog obrazovanja te uz to vezani industrijski certifikati. Dobar je poznavatelj SCORM elearning standarda, alata za izradu digitalnih sadržaja, LMS/VLE sustava te poslovnih procesa i tehnologija vezanih uz digitalno obrazovanje. Neki od ključnih projekata u kojima je bio angažiran u ulozi ICT stručnjaka za digitalno obrazovanje su Izrada elearning sadržaja za Jačanje Centra tržišta rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Izrada e-modula s uputama za izradu standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i skupova ishoda učenja, Implementacija digitalnog učenja u Allianzu, Zagrebačkoj banci i na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, Izrada elearning sadržaja za Hrvatski telekom i mnogi drugi.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC