Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Matematika 2.0

2. verzija
View File
pdf
883KB
Prezentacija
View File
pptx
2.8MB

Svjesni smo da tehnologija postaje sastavni dio svakodnevnog života ali i važan dio obrazovanja učenika. Nažalost još uvije u školama imamo veliku većinu nastavnika koji nisu svjesni kako i što sa tom tehnologijom. Često se javlja otpor prema IKT jer se čuju prozivke da će računalo zamijeniti učitelja
Vođena tim spoznajama nastojim oblikovati nastavni proces koji će biti prilagođen učenicima koji su odrasli uz računala te uče na potpuno drugačiji način. Matematika kao predmet koji predajem u osnovnoj školi ima specifičnosti no vrlo često zapadamo u čaroban krug monotonosti nastave iz kojeg možemo iskočiti upotrebom nekih ne klasičnih matematičkih alata. U ovom izlaganju želim pokazati kako u radu kombiniram nekoliko aplikacija.Izdvojila bi Hstry, Quizlet i Zaption.
Želja mi je pokazati jedan interaktivan oblik učenja te oblikovanja nastavnog procesa predmeta matematika koji se vrlo često doživljava kao jedan od najtežih predmeta no ovakvim načinom rada postaje razigran i pristupačan.

Autor(i):

Milka Fofonjka    
II. osnovna škola Bjelovar
Hrvatska

Radim kao nastavnica matematike u II. osnovnoj školi Bjelovar. 2012. godine magistrirala sam na poslijediplomskom stručnom studiju „Suvremena osnovna škola“. Završila sam E-learning akademiju Course Disagn. Redovito se usavršavam i sudjelujem na državnim skupovima. Završila sam dvotjedni tečaj Effective use of technology in teaching na Anglolang Academy, UK. Sudjelujem u različitim projektima i član sam školskog tima u projektu e-škole.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC