Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Digitalni šestar

2. verzija
View File
pdf
196KB
Prezentacija
View File
pdf
867KB

Učiti i poučavati u današnjem dobu zahtjeva od učitelja neke nove vještine. Ali prije svega učitelj treba biti spreman na konstantno usavršavanje i učenje.
Danas je puno jednostavnije vizualizirati apstraktne i konkretne matematičke pojmove uz programe dinamične geometrije.
Kroz CARNet-ov sustav Loomen otvorio sam e-tečaj u Moodleu koji smo nazvao e-učionica. Naša e-učionica bila je ispunjena dinamičnim digitalnim sadržajima i zanimljivim linkovima. Učenici su radili u računalnom programu GeoGebra i ostavljati svoje radove online. Kroz učenje istraživanjem i otkrivanjem nadam se da sam uspio povećati razumijevanje matematičkih sadržaja nasuprot samom poznavanju procedure rješavanja zadataka.

Autor(i):

Damir Belavić    
OŠ Ludina
Hrvatska

Rođen sam 1978. godine u Zagrebu, nakon završene Učiteljske akademije u Zagrebu radim kao učitelj matematike u OŠ od 2003. godine. U radu od početka eksperimentiram s tehnologijom i programima za dinamičnu geometriju u nastavi, a posebno sam se usavršio u upotrebi GeoGebre. Kao suradnik u OŠ Ludina sudjelujem u više Erasmus + projekata od 2014. godine. Zanimaju me nove metode poučavanja i učenja. Posebno područje interesa je tehnologija u nastavi, matematičke igre i e-učionice. U slobodno vrijeme bavim se različitim i zanimljivim aktivnostima kao što su slikanje, fotografiranje, žongliranje, bicikliranje, robotika i sl.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC