Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

“Iz gnijezda do zvijezda - rađanje Poduzetne škole u IKT okruženju”

2. verzija
View File
pdf
975KB
Prezentacija
View File
pptx
11.9MB

Projektom “Iz gnijezda do zvijezda - rađanje Poduzetne škole u IKT okruženju ” predstavit ćemo, na teorijskoj i praktičnoj razini, projektiranje, implementaciju i organizaciju 1. Poduzetničkog gnijezda u osnovnim školama jugoistočne Europe ( i 3. takvog u zemljama EU).

Škola treba pripremati učenike za život. Zaposlenje je preduvjet kvalitetnog života. Stoga škola mora proaktivno podizati razinu poduzetničkih znanja, vještina i kompetencija kako bi učenicima sutra omogućila lakši pristup tržištu rada. Najtraženija zvanja budućnosti danas još nisu ni poznata! Ali, sigurni smo: naše Poduzetničko gnijezdo u suvremenom IKT okruženju daje našim učenicima životne korijene i pouzetnička krila! A za takve će uvijek biti prilika, posla i zarade!

Autor(i):

Zdenko Kobeščak    
OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički
Hrvatska

Zdenko Kobeščak, rođen 1969. u Zaboku. Osnovnu školu pohađao sam (i završio) u Brestovcu Orehovičkom, srednju pedagošku u Zaboku, te Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, odnosno Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu.

Poslijediplomski specijalistički studij završio sam na Sveučilištu u Zagrebu i stekao zvanje Sveučilišni specijalist za management neprofitnih organizacija i socijalno zagovaranje.

Ravnatelj sam osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom i predsjednik Udruge za promicanje aktivizma djece i mladeži i međugeneracijsko povezivanje – Angeljeki.

Oženjen sam i otac troje djece.

U profesionalnoj karijeri nastojim proaktivno povezati i oplemeniti stečena raznovrsna specijalistička znanja s praktičnim životnim iskustvima kako bih u svojem ravnateljskom poslu unaprijedio život i rad škole koja vrlo uspješno djeluje u srcu Zagorja.

Andrea Haramustek    
OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički
Hrvatska

Andrea Haramustek, rođena 1984. u Zagrebu. Osnovnu školu završila sam u OŠ Donja Stubica, srednju ekonomsku školu u Zaboku, te Učiteljski fakultet s pojačanim nastavnim predmetom Informatika u Zagrebu.

Učiteljica sam informatike u OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički s iskustom od 9.godina. Informatiku predajem od 5.-8. razreda kao izborni predmet te u 4. razredu kao izvannastavnu aktivnost.

Svakodnevnim radom nastojim unaprijediti vlastite nastavne metode upotrebom Web 2.0. alata, metodama "obrnute učionice" i okretanjem ka učeniku. Shodno tome uključena sam u ODS i ISE CARNetove projekte kao voditeljica u svojoj školi s ciljem popularizacije digitalne i STEM nastave.
Prošle godine sam u suradnji s CARNetom provodila Akcijsko istraživanje.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC