Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Virtualna terenska nastava 2.0

2. verzija
View File
pdf
617KB
Prezentacija
View File
pptx
2.1MB

Terenska nastava osnovna je metoda u nastavi Geografije jer učenici mogu na licu mjesta doživjeti i uočiti procese i pojave u prostoru. No, zbog organizacijskih i prostornih ograničenja ne primjenjuje se dovoljno u nastavnoj praksi. Suvremene tehnologije (npr. Google Karte, Google Earth, Street View) omogućavaju virtualni terenski izlazak iz učionice svaki dan. Organizaciji i pripremi virtualne terenske nastave treba pristupiti jednako odgovorno kao i uobičajnoj suvremenoj terenskoj nastavi.
U ovome radu biti će prezentirane metode i postupci osmišljavanja virtualne terenske nastave te aktivnosti i zadatci za učenike. Cilj ovih aktivnosti je motivirati učenike na istraživačko i problemsko učenje, kritičko mišljenje te timski rad. Tijekom prezentacije sudionici će moći iskusiti mogućnosti rada u virtualnoj terenskoj nastavi, biti će upoznati s prednostima i ograničenjima ovakve nastave jer virtualna terenska nastava ne može biti potpuna zamjena za stvarnu nastavu na terenu.

Autor(i):

Vesna Janko    
II. osnovna škola Bjelovar
Hrvatska

Rođena sam i živim u Bjelovaru, učiteljica sam Geografije u II. OŠ Bjelovar, po struci profesorica geografije i povijesti. Već preko 20 godina primjenjujem IKT u nastavi. Završila sam ELA-u u 6. generaciji, smjer Course Designer pa od tada redovno koristim tehnologije. Od 2014. godine koristim tablete u nastavi (Učionica budućnosti).
Redovita sam sudionica CARNetove korisničke konferencije od 2009. godine kao izlagač i natjecatelj na Webfestivalu.
Surađujem s CARNetom na različitim projektima (ICTEdu, e-Škole, ODS, ISE).

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC