Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Kako napraviti robota?

2. verzija
View File
pdf
1.4MB
Prezentacija
View File
pptx
11.0MB

Ideja o slaganju robota rodila se na nastavi robotike koju sam započela ove godine zahvaljujući Croatian Makers projektu. Taj projekt za koji smo se prijavili donirao je školi 5 edukativnih kompleta mBot robota što su učenici s oduševljenjem dočekali. Njihova aktivnost, interes i svakodnevno dolaženje u učionicu zapitkivajući kada će robotika navelo me je da istražimo kako sami možemo složiti robota. Vrlo brzo sam na Youtube-u pronašla rješenje i odlučila pokušati s učenicima složiti naše robote. U ovoj prezentaciji pokazati ću što smo složili i što smo stvarajući naučili.
Uz naše robote demonstrirati ću i način rada s mBot robotom. (slaganje, programiranje, upravljanje mobitelom, tabletom, daljinskim upravljačem)

Autor(i):

Loredana Zima Krnelić    
OŠ Vežica, Rijeka
Hrvatska

Loredana Zima Krnelić, profesorica informatike u OŠ Vežica, Rijeka. Posljednjih godina aktivna na području implementacije IKT-a u nastavi (iPad u nastavi). Od prošle godine školski koordinator pilot projekta e-škole. Autor digitalnih nastavnih materijala, recenzent stručne literature i školskih udžbenika iz informatike. Prošlih godina ECDL edukator i ispitivač, te ICT edukator za nastavnike osnovnih i srednjih škola. Od ove godine provodi nastavu robotike.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC