Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Prepare to be Emaze

2. verzija
View File
pdf
478KB

Ako tražimo alternativu MS PowerPointu u izradi prezentacije, sigurno ćemo se susresti s Prezijem i sve popularnijim Emaze programom. Ljudi koje stoje iza Emazea stavili su si u zadatak napraviti jednostavan alat koji će i korisnicima koji nisu tehnološki orijentirani, omogućiti da u vrlo kratkom vremenu naprave vizualno dojmljivu prezentaciju uz pomoć već pripremljenih predložaka. Sve što nam je potrebno za izradu prezentacija pomoću Emazea je internet veza.
Na početku radionice svaki polaznik će otvoriti svoj račun. Na tržištu su ponuđene tri verzije programa, Pro i Business, te Free. Prezentacije napravljene preko Free računa su javne i ne mogu se pokrenuti offline.
Nakon otvaranja računa polaznici uz pomoć predavača izrađuju svoj prvi Emaze. Upoznaju se s radnom površinom, uče kako umetnuti tekst, sliku, audio i video zapis, različite oblike (simbole) i grafikone te kako animirati pojedini sadržaj. Tu su i poznate naredbe copy, paste, delete i save. Na odabranom predlošku koji već ima svoj font, stil i boje, možemo stvari s kojima nismo zadovoljni još malo izmijeniti. Naravno da prezentacije koje smo napravili u PowerPointu možemo prebaciti u Emaze i dati im novi izgled. Želimo li već postojeću PowerPoint prezentaciju malo “uljepšati” dovoljno ju je samo umetnuti u Emaze te odabrati odgovarajući predložak. Prezentacije se spremaju u PDF formatu i mogu se isprintati. Emaze se vrlo lako dijeli preko društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, Google+ i druge.
Nakon radionice polaznici će moći samostalno napraviti prezentaciju koristeći Emaze, a za lakše snalaženje u novoj aplikaciji dobit će i tiskane materijale.

Autor(i):

Snježana Matić    
Strukovna škola Sisak
Hrvatska

Rođena sam u Sisku, 18. travnja 1973. Prirodoslovno matematički fakultet, smjer profesor matematike i informatike završila sam u Zagrebu. Prvo radno mjesto nakon završenog fakulteta bilo je mjesto nastavnika matematike u Obrtničkoj školi Sisak. Sad radim u Strukovnoj školi Sisak, riječ je o istoj školi kojoj smo prije tri godine promijenili ime. Osim imena, škola je mijenjala i programe tako da smo uz trogodišnje programe uveli i četverogodišnje. Te promjene odražavale su se i u mojim zaduženjima, tako da sam predavala različite predmete - od Matematike u struci i Osnova informatike do Crtanja u AutoCAD-u. Škola vrlo veliku pažnju posvećuje tehničkoj opremljenosti učionica i usavršavanju nastavnika.
Na prošlogodišnjem CUC-u održala sam radionicu na kojoj sam predstavila Prezi. Kao i svake godine birala se najbolja prezentacija i pobjedu je odnijela prezentacija koja je napravljena pomoću Emazea. Malo sam se zainteresirala i otkrila da Emaze nudi odlične već gotove 3D predloške. Mislim da zaslužuje svoje mjesto i u nastavi.
Nadam se da će kroz prisustvovanje radionici i ono što na njoj nauče, polaznici biti zadovoljni i naučeno primjenjivati u svojoj nastavi.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC