Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Dabar - razvijanje računalnog razmišljanja

2. verzija
View File
pdf
345KB
Prezentacija
View File
pptx
2.2MB

Hrvatska se uključila u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim.
U interaktivnom izlaganju, učitelji će imati priliku rješavati neke od zadataka ali i razumjeti vezu između zadataka u Dabru i odgojno-obrazovnih ishoda u novim kurikulumima, posebice za Matematiku i Informatiku.

Autor(i):

Lidija Kralj    
Udruga "Suradnici u učenju"
Hrvatska

Profesionalna učiteljica, po zvanju, zanimanju i unutarnjoj motivaciji. Sve što naučim dijelim s kolegama, učenicima i svima koje zanima. Uspješnost poučavanja otkrivam u kombiniranju stvarnog i virtualnog svijeta; od kule za princezu do društvenih mreža.
Urednica digitalnog časopisa “Pogled kroz prozor” i portala ucitelji.hr.
eTwinning ambasadorica za Hrvatsku i voditeljica projekta “Sigurnost djece na internetu” i ENABLE. Dvadeset pet godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Microsoft Innovative Educator Expert i Microsoft Certified Educator, članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje te stručnjakinja u radnim skupinama za izradu kurikuluma Osnovne škole, predmeta Informatika i međupredmetne teme IKT u obrazovanju.
Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole, nekoliko edukativnih, multimedijskih programa za učenje matematike te online tečaja “Logo – online učenje programiranja”. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise i konferencije.
Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Radove o e-learningu, sigurnosti na internetu, međunarodnim projektima i raznim primjenama obrazovnih tehnologija prezentirala sam na puno domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC