Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira

Prezentacija
View File
pptx
658KB

Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira izrađen je u sklopu pilot-projekta “e-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola. Nositelj projekta “e-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola” je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet. Stručnu radnu skupinu čija je zadaća bila izrada navedenih Prijedloga kriterija i preporuka angažirala je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, a u njezinu su radu sudjelovali doc. dr. sc. Marko Alerić kao metodičar hrvatskog jezika i književnosti, Branka Markić kao stručnjakinja za razrednu nastavu, Nataša Sajko kao predmetna stručnjakinja za hrvatski jezik, Željka Butorac kao stručnjakinja za uključivo obrazovanje, Vladimir Šterle kao tehnički konzultant i izv. prof. dr. sc. Zoran Velagić kao stručnjak za e-knjige i voditelj stručne radne skupine.
Konačna verzija Prijedloga kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira objavljena je 5. srpnja 2016. godina na https://www.carnet.hr/dokumenti?dm_document_id=1832&dm_dnl=1.

Dokument obuhvaća preporuke i kriterije za edukaciju i razvoj čitatelja te poticanje čitateljskih navika, za sadržajno oblikovanje e-lektira, tehnološke kriterije i zahtjeve, preporuke za metodičku obradu e-lektira i preporuke za poticanje medijske konvergentnosti. Posebna je pozornost pridana oblikovanju e-lektira za učenike s posebnim teškoćama u učenju i učenike s posebnim jezičnim teškoćama.

Autor(i):

Ljerka Čulina    
CARNet
Hrvatska

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC