Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Praktičan uvod u ExperienceAPI (Tin Can API) ili kako da prikupimo iskustvo učenja

Prezentacija
View File
pptx
6.0MB

Materijali s radionice dostupni su na adresi https://goo.gl/HpmR3B .

Formalni način učenja predstavlja samo dio načina kako prikupljamo svoje znanje. Danas kada nešto želimo naučiti često koristimo neformalne kanale kojima stječemo znanje. U potrazi za znanjem koristimo razne pretraživače (npr. Google), video materijale (npr. YouTube) ili neke oblike društvenih mreža korz koje učimo kroz savjete drugih. Većinu tih iskustava učenja danas ne prikupljamo jer se ne dešavaju unutar formalnih sustava (škola, LMS u udaljenom učenju i sl.) i time ne tumačimo na ispravan način nečije uspjehe ili neuspjehe u učenju. Danas postoji tehnologija kojom možemo prikupiti podatke i o učenju koje se praktično odvija bilo gdje. Pogledali smo video iz kojeg smo nešto naučili, zabilježimo to. Na društvenim mrežama smo prikupili vrijedno znanje, zabilježimo to. ExperienceAPI ili Tin Can API omogućava nam da prikupimo iskustvo učenja koje se ne odvija u formalnim uvjetima, a kroz radionicu će polaznici steći praktičan uvid kako mogu navedenu tehnologiju ugraditi u digitalni obrazovni sadržaj koji kreiraju, to jest kako mogu prikupiti iskustvo učenja kroz neformalne kanale na koje potiču.

Autor(i):

Albert Novak    
CARNet
Hrvatska

Albert Novak voditelj je EU projekata u CARNetu. Član je tima projekta e-Škole koji je sudjelovao u pripremi pilot projekta razvoja digitalno zrelih škola, pretežno zadužen za tehničke aspekte projekta.
Rođen je 1969. u Puli i premda je završio na FER-u smjer industrijsku elektroniku cijelu karijeru proveo je s računalima i računalnim mrežama.
Tijekom karijere sa CARNetom i njegovim partnerima sudjelovao je u nizu projekata: priprema prvog "Training the Trainers" programa, uspostava eksperimentalne infrastrukture javnih ključeva, uspostava autentikacijske i autorizacijske infrastrukture sustava znanosti i visokog školstva – AAI@EduHR, SmartX projekta, uspostava servisa poslužiteljskih certifikata, hosting usluge za osnovne i srednje škole i druge.
Dugi niz godina bio je voditelj dijela CARNetovih informacijskih servisa, a zajedno s Gradom Pulom radio je na uspostavi otvorene bežične mreže grada Pule, PulaFreeAir, bazirane na otvorenom kodu. Uz ostale poslove radi na izgradnji i uspostavi CARNetove optičke infrastrukture u gradu Puli.
Zagovornik je slobodnog softvera, otvorenog koda i otvorenih standarda.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC