Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

Programski jezik Python i Edmodo

2. verzija
View File
pdf
497KB
Prezentacija
View File
pptx
447KB

U nastavi ove školske godine primijenila sam suradnički alat Edmodo za podučavanje učenika programskom jeziku Python. Edmodo sam koristila za dijeljenje nastavnih sadržaja, povezivanje s učenicima, praćenje rada učenika, za provjeru znanja i za objedinjavanje svih učeničkih radova na jednom mjestu. Otvorila sam u Edmodu dvije grupe u koje sam upisala učenike iz dvaju razreda u kojima sam izvodila nastavu iz programskog jezika Python.
U svaku sam grupu upisala učenike iz tih razreda. Nakon što su se upisali svi učenici, te sam grupe zatvorila. U svaku sam grupu stavila digitalne materijale koje sam podijelila na nastavne cjeline. Unutar svake cjeline nalaze se prezentacije koje se odnose na taj sadržaj, riješeni primjeri i zadatke koje je potrebno riješiti. Na temelju objašnjenog gradiva učenici su rješavali zadane zadatke na satu. Najbolja učenička rješenja stavljala su se u grupu, tako da su rješenja bila dostupna svima. Sva rješenja mogla su se podijeliti sa svima.
Tijekom cijele školske godine radila sam na stvaranju digitalnog materijala iz programskog jezika Python. Na kraju školske godine imali smo dostupne sve sadržaje koje smo izrađivali tijekom cijele školske godine.

Autor(i):

Ljiljana Miletić    
Gimnazija, Požega
Hrvatska

Profesorica sam matematike i informatike u Gimnaziji u Požegi. Završila sam Prirodoslovno - matematički fakultet u Zagrebu, smjer praktična matematika s informatikom. Informacijske i komunikacijske znanosti doktorirala sam na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC