Skip to main content
OpenConf

Cijeli program »

sys.trek predavanja 5

Friday, 11 November 2016
09:30 - 11:00

Kongresna Eden

Windows Server 2016

Dolazak nove generacije Windows Server OS-a označava i tehnološku prekretnicu za Microsoft - sustav je prilagođen cloud, hibridnim i DevOps operativnim modelima pa tako uključuje i brojne novosti poput korištenja kontejnerske tehnologije (suradnja s Dockerom na implementaciji CS Docker Engine tehnologije), pojave minimalističke izvedbe OS-a zvane Nano Server i mogućnosti korištenja OpenStack rješenja, bolje integracije s Linux OS-ovima i MS Azure cloud rješenjima. Također, na Windows Serveru 2016 prisutna su i brojna sigurnosna unapređenja, kao što su Response Rate Limiting, mogućnost korištenja sigurnosnih politika i DANE anti-MiTM rješenja kod DNS-a, pojava Credential Guard i Remote Credential Guard rješenja kontrole pristupa, mogućnost korištenja "Just in time" i "Just enough administration" rješenja u administraciji sustava te brojne druge novosti.

Vedran Zulin zaposlen je kao stručni suradnik - Viši tehničar I u odjelu Sistemske podrške (Microsoft rješenja) CARNet-a. Po struci magistar ekonomije (informatičkog usmjerenja) i inženjer informatike, kao bivši učenik XV. gimnazije (poznatije pod imenom "MIOC") već 20-ak godina bavi se IT-em. Područja interesa predstavljaju mu operativni sustavi (Windows, Linux - prvenstveno Ubuntu te Kali), virtualizacijske platforme te sigurnosni aspekti korištenja IT-a, odnosno koncipiranje i revizija istih.
Zahvaljujući predanom radu kolega koji rade na DNS-u nešto više informacija o autoru možete pronaći na adresi vedran-zulin.from.hr.

 

CN MM usluge za sistemce - više posla ili rasterećenje

Organizacija, implementacija i administracija multimedijalnih sustava i usluga je vrlo složen posao.Neke od usluga koja vam možda mogu olakšati posao vam pruža CARNet. Želimo vas upoznati pobliže s našim multimedijalnim uslugama i servisima, te vam na ovaj način pomoći u vašem poslu.

Hrvoje Lisac rođen je u Zagrebu, 1979. Radi u CARNetu kao inženjer računalnih sustava - specijalist u odjelu Računalne infrastrukture i servisa. Aktivno sudjeluje u svim poslovima s područja multimedije te na kontinuiranom razvoju i unaprijeđenju videokonferencijskih i webkonferencijskih sustava u CARNet mreži.

 

 

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC