Skip to main content
OpenConf

Zbornik radova - 18. CARNetova korisnička konferencija CUC 2016, Programirajmo svoju budućnost; ISBN - 978-953-6802-36-4; ur. Ana Blažetić; vrijeme održavanja konferencije - 9. do 11. studenoga 2016.; objavljeno - Zagreb, Hrvatska, studeni 2016.; nakladnik - Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, Josipa Marohnića 5, Zagreb »

Iskustva nastave na daljinu - sustavi, usluge i alati u predmetima iz područja informacijskih tehnologija i računarstva

2. verzija
View File
pdf
510KB
Prezentacija
View File
pptx
4.3MB

U suvremenom obrazovanju različite metode, sustavi, usluge i alati osiguravaju učinkovit način izvedbe nastave na daljinu, a naročito su korisni u slučaju kada drugačiji oblik nastave nije moguć. Predmeti iz područja informacijskih tehnologija i računarstva su dodatan izazov u nastavi na daljinu zbog različitih pojedinačnih i grupnih aktivnosti koje zahtijevaju dodatnu interakciju i komunikaciju studenata međusobno i s nastavnikom. Ovaj rad prikazuje pregled iskustava u nastavi na daljinu na nizu predmeta preddiplomskog studija „Informacijske tehnologije“ koji se izvodi na dvije udaljene lokacije. Korišteno okruženje uključuje napredni video-konferencijski sustav, sustav za upravljanjem predmetima, sustav za udaljeni pristup, nadzor i upravljanje računalima te niz drugih sustava, usluga i alata. Dodatno, prikazani su i rezultati istraživanja mišljenja studenata o ovom načinu izvedbe nastave na daljinu, koji služi i kao osnova za daljnje usavršavanje i unaprjeđenje.

Autor(i):

Branko Mihaljević    
RIT Croatia
Hrvatska

Branko Mihaljević je IT edukator, konzultant, menadžer i poduzetnik. Nakon 12 godina rada na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirao, završio studij poslovnog upravljanja te doktorirao, te 7 godina kao suvlasnik tvrtke za Java razvoj, danas je predavač na Rochester Institute of Technology Croatia te vodi svoju IT tvrtku. Područjem Jave bavi se od 1996., a platformom Java EE od 2000. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova, te članaka u časopisima, kao i nastavnih materijala, a sudjeluje i na brojnim konferencijama. Radno iskustvo stekao je kao IT konzultant, IT menadžer, voditelj razvoja, arhitekt sustava i istraživač na nizu IT projekata u sektoru financija, telekoma, javnog zdravstva i satelitskih sustava. Posljednje četiri godine je predsjednik Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK).

Kristina Marasović    
RIT Croatia
Hrvatska

Kristina Marasović trenutno je viši predavač na Rochester Institute of Technology Croatia. Instituciji RIT Croatia pridružuje se u 2012. godini nakon 11 godina iskustva u razvoju računalnih programskih sustava i izvođenju nastave. Karijeru je započela kao znanstveni novak na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu, radeći na CMS eksperimentu u CERN-u, u okviru kojeg je bila zadužena za razvoj i izgradnju računalnog programskog sustava baziranog na metodama i tehnologijama umjetne inteligencije, a kojim se automatiziraju kritične radnje upravljanja računalnim grozdom namijenjenog filtriranju podataka u eksperimentima fizike elementarnih čestica. Njezine nastavne aktivnosti i interesi uključuju OO dizajn i razvoj, programiranje na strani klijenta i poslužitelja, te razvoj mobilnih aplikacija. Kristina Marasović stekla je stručni naziv profesora matematike i informatike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu. Stručni naziv magistra znanosti, te potom i doktora znanosti iz polja Računarstva stekla je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Objavila je više znanstvenih radova i član je CERN globalne mreže.

Aleksander Radovan    
RIT Croatia
Hrvatska

Zovem se Aleksander Radovan i rođen sam 09. lipnja 1981. godine u Ljubljani, R. Slovenija. Diplomirao sam računarstvo 2004. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a na istom fakultetu trenutno završavam i doktorski studij. Dosad sam skupio više od 12 godina iskustva rada na projektima temeljenim na Java tehnologiji, a trenutno radim kao voditelj Java tima u tvrtki King ICT. Također sam aktivan i u Hrvatskoj udruzi Java korisnika (HUJAK) kao predsjednik odbora za edukaciju. Osim toga radim kao vanjski suradnik na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Veleučilištu Velika Gorica, Visokom učilištu Algebra i Rochester Institute of Technology na raznim predmetima vezanim uz programsko inženjerstvo i programski jezik Java. Bio sam mentor na više od 250 završnih i diplomskih radova studenata te koautor na nekoliko radova studenata koji su objavljeni na konferencijama kao što su CUC i MIPRO.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC