Skip to main content
OpenConf

Zbornik radova - 18. CARNetova korisnička konferencija CUC 2016, Programirajmo svoju budućnost; ISBN - 978-953-6802-36-4; ur. Ana Blažetić; vrijeme održavanja konferencije - 9. do 11. studenoga 2016.; objavljeno - Zagreb, Hrvatska, studeni 2016.; nakladnik - Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, Josipa Marohnića 5, Zagreb »

Projekt ENABLE - europska mreža protiv nasilja na nastavi i u slobodnom vremenu

2. verzija
View File
pdf
706KB
Prezentacija
View File
pptx
15.5MB

Obzirom na sve veće društvene i egzistencijalne izazove s kojima se mladi suočavaju u današnjem tehnološki razvijenom društvu, razvoj društvenih i emocionalnih kompetencija ima važnu ulogu u dobrobiti djece i tinejdžera. ENABLE, Europska mreža protiv nasilja na nastavi i u slobodnom vremenu, povezuje društveno i emocionalno učenje (Social emotional learning, SEL) i vršnjačku potporu u jedinstven pristup. Projekt se provodi u 5 europskih zemalja: Belgiji, Hrvatskoj, Danskoj, Grčkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. U Hrvatskoj ga provodi udruga "Suradnici u učenju", a sudjeluje pet osnovnih škola: OŠ Domovinske zahvalnosti i OŠ dr. Franje Tuđmana iz Knina te OŠ Kajzerica, OŠ Luka i OŠ Nikole Tesle iz Zagreba. Program edukacije učitelja i učenika vode hrvatski ENABLE ambasadori.

Autor(i):

Danijel Forjan    
Osnovna škola Domovinske zahvalnosti, Knin
Hrvatska

Danijel Forjan, diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz predmeta informatika (diplomirao 2007. godine na Učiteljskom fakultetu u Osijeku)
Radi kao učitelj informatike u OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu te u njoj obavlja i poslove administratora imenika i resursa. Uređuje i školsku web stranicu.
Budući da je ustanova u kojoj radi u pilot projektu e-Škola, imenovan je i mrežnim administratorom za upravljanje mrežnom opremom i sustavom za upravljanje i nadzor mreže.
Od završenih tečajeva još ima i standardnu diplomu iz ECDL-a, a na Učilištu Algebra je završio i za „Sistem i mrežnog administratora – Specijalista“.
U listopadu 2015., na prijedlog Udruge „Suradnici u učenju“, imenovan je za ENABLE ambasadora za Hrvatsku te surađuje na istoimenom europskom projektu u kojemu sudjeluje pet zemalja koji će se provoditi u nekoliko hrvatskih škola, a vezan je za suzbijanje nasilja među mladima.
Kada ne radi u nastavi, stručno se usavršava preko Microsoft Education online tečajeva, kao i CARNet loomen kolegija informatičke tematike jer vjeruje da se konstantno treba usavršavati kako bi bio u toku sa razvojem tehnologije i novim metodama za rad sa učenicima.

Danijela Lokmer    
Osnovna škola Kajzerica, Zagreb
Hrvatska

Danijela Lokmer rođena je u Splitu 1974. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je engleski i talijanski jezik i književnost u Zagrebu te je trenutno profesorica engleskog jezika u OŠ Kajzerica u kojoj ima priliku sudjelovati u različitim projektima i natjecanjima. Ima dugogodišnje iskustvo u predavanju kako djeci tako i odraslima. Održala je nekoliko prezentacija na HUPE –u (Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika) te na BESIG-u (Business English Special Interest Group) konferenciji u Berlinu. Stručno se usavršavala u Londonu u Linguarama jezičnom centru. U svom radu naglasak stavlja na kreativnost i opuštenost radne atmosfere. Danijela za sebe kaže da voli dati najviše od sebe u poslu koji radi te da živi svoj poziv. Najviše je vesele napredak i osmjeh na licu djece kojoj predaje.

Lidija Kralj    
Suradnici u učenju
Hrvatska

Lidija Kralj, profesorica matematike i informatike
Profesionalna učiteljica, po zvanju, zanimanju i unutarnjoj motivaciji. Sve što nauči dijeli s kolegama, učenicima i svima koje zanima. Uspješnost poučavanja otkriva u kombiniranju stvarnog i virtualnog svijeta; od kule za princezu do društvenih mreža.
Urednica digitalnog časopisa “Pogled kroz prozor” i portala ucitelji.hr. eTwinning ambasadorica za Hrvatsku i voditeljica projekata “Sigurnost djece na internetu” i ENABLE. Dvadeset pet godina predaje matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Microsoft Innovative Educator Expert i Microsoft Certified Educator, članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje te stručnjakinja u radnim skupinama za izradu kurikuluma Informatike i međupredmetne teme IKT u obrazovanju.
Završila E-learning akademiju, smjer Management , a polazi i doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG.
Autorica niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole, nekoliko edukativnih, multimedijskih programa za učenje matematike te online tečaja “Logo – online učenje programiranja”. Piše znanstvene i stručne članke. Radove o e-learningu, sigurnosti na internetu, međunarodnim projektima i raznim primjenama obrazovnih tehnologija prezentirala sam na puno domaćih i međunarodnih konferencija i skupova.
E-portfolio: https://mahara.org/view/view.php?t=n06afssmV7lVIsOBk5G8

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC